PRISTAGARE & MOTIVERING

ÅRETS UPPFÖDARE PONNY - sponsor KWK Produktion AB

Här vill vi ha in förslag på uppfödare som har en god hästhållning och som har en  förmåga att plocka fram hållbara och friska pon    nyer med god ridbarhet.

Agnetha Hjortsparre - Arhults stuteri - vinnare av 2 st biljetter till Victoriadagen

Arhults stuteri föder upp stabila hållbara ridponnyer och welsch sek B.

Två gånger har de egna uppfödningar blivit ÅRETS HINGST - ALLA SEKTIONER!
En bedrift som ingen annan har lyckats med.
Otaliga ponnyer finns ute på tävlingsbanorna som representerar hennes stuteri, tex
Arhults Wendela - SM hoppning, 3a B-final -14
Arhults Delicious - tävlar dressyr, aldrig oplacerad. kvalad till SM-14 på över 69%
Agnetha lever för sina ponnyer, deras välbefinnande går före allt annat!

 

ÅRETS RIDSKOLEHÄST - sponsor Hööks & Merewa AB

På alla våra ridskolor har vi trogna, duktiga lektionshästar som är till stor glädje för många!  Här kan du nominera din favorit från din ridskola

Streambard – Torsås Ryttare   - vinnare av ett utetäcke & en timmes coachning

En halvblind gentleman som är
mig så otroligt kär
För trots hans älgakliv och långa rygg
Får han mig att känna mig trygg
Han är en dansk halvblodsprins av klass
Som på vår ridskola drar ett stort lass
Hoppas han denna utmärkelse får
För många trogna år

 

ÅRETS TÄVLINGSARRANGÖR - sponsor Equipe Saddles AB

Förening/Klubb som under året arrangerat välorganiserade ridsporttävlingar och som kanske erbjuder det lilla extra som gör att vi vill åka till just den tävlingsplatsen!

Ridklubben Udden  - vinnare av ett minihinder

Ridklubben Udden har med sitt stora utbud av tävlingar i flera grenar, för både häst och ponny, engagerar och aktiverar ett stort antal ekipage! Tävlingarna är väl utförda med duktiga funktionärer. Ett extra plus för Superhelgen då hela anläggningen är fylld av tävlande med sina hästar och ponnyer! Då har åskådare möjlighet att se hoppning, dressyr och fälttävlan i tre dagar i en härlig atmosfär!

 

ÅRETS HÄSTRYTTARE DRESSYR - sponsor Sparreholms Hästcenter

Skall under året ha presterat framstående tävlingsresultat, gjort en remarkabel enskild prestation eller utmärkt sig genom en anmärkningsvärd utveckling under året (uppnådda championatspoäng kan fälla utslag vid jämförelse mellan ryttare).

Emmelie Karlsson  - vinnare av en weekend på Sparreholms Hästcenter

Emmelie har under året etablerat sig som svårklass ryttare genom ett flertal starter i Grand Prix med goda resultat. Hon har tävlat i hela södra Sverige mot den högsta eliten i dressyr. Emmelie är till 2015 uttagen i till ridsportförbundets C-trupp i dressyr med sin Brittania.

 

ÅRETS PONNYRYTTARE HOPPNING - sponsor Tobias Grönberg

Skall under året ha presterat framstående tävlingsresultat, gjort en remarkabel enskild prestation eller utmärkt sig genom en anmärkningsvärd utveckling under året (uppnådda championatspoäng kan fälla utslag vid jämförelse mellan ryttare).

Vanessa Olsson - vinnare av en träningshelg för Tobias Grönberg

Vanessa har gjort det omöjliga till det möjliga på ett år! Hon har under året kämpat med sin Ekhagens Adorable och gått från en svårhanterlig, orutinerad ponny till en ponny att räkna med i toppen.
Ekipaget har gått från att göra sin första start i Januari, en lokal LC+ till att avsluta med Elit i Hamre på SM. Vanessa och Ekhagens Adorable har ridit både ute och inomhus SM 2014. Samt Elitallsvenskan

 

ÅRETS FÖREBILD - sponsor Kalmartravet

Förebild kan man vara på många sätt. En idrottsperson som visar på gott horsemanship/sportmanship, en fantastisk kamrat, någon som gör något utöver det vanliga, någon som står upp för andra eller någon som bara är en väldigt engagerande och uppmuntrande person som kanske får andra att växa.

Marina Nilsson - vinnare av Travpaket för 2 personer på Kalmartravet

Marina är Chefsgroom för Fälttävlandslandslaget. Hon tränar och tävlar sina egna hästar. Framför allt är hon alltid beredd att hugga i och hjälpa till med allt från att mocka parkeringen till att arrangera tävlingar. Med hästens bästa för ögonen hjälper hon gärna till med tips och trix!

 

ÅRETS HÄSTRYTTARE FÄLTTÄVLAN - sponsor Annas Hästshop

Skall under året ha presterat framstående tävlingsresultat, gjort en remarkabel enskild prestation eller utmärkt sig genom en anmärkningsvärd utveckling under året (uppnådda championatspoäng kan fälla utslag vid jämförelse mellan ryttare).

Linda Algotsson - vinnare av ett presentkort på 1000 kr

Hon har kämpat i många år och vunnit mycket och satt Kalmar på kartan inom ridsporten. Varit med i fyra OS!
Vunnit och placerat 1 och 2 stjärniga tävlingar nationellt och internationellt, samt Breeders Trophy under 2014

Särskilt omnämnande: Ponnyryttare Fälttävlan Madeleine Randevall

 

ÅRETS UPPFÖDARE HÄST - sponsor KWK Produktion AB

Här vill vi ha in förslag på uppfödare som har en god hästhållning och som har en förmåga att plocka fram hållbara och friska hästar med god ridbarhet.

Margareta Algotsson - vinnare av 2 biljetter till Victoriadagen

Genom sitt mångåriga engagemang har Margareta blivit proffs på uppfödning. God hästhållning med bra och friska hästar. Detta visar ju döttrarna Linda och Sara vid sina tävlingar.

Det finns mycket att rabbla upp om hennes framgångar att ta fram fantastiska hästar (och döttrar)

Fairnando - vunnit och placerat sig i 2 och 3 stjärniga tävlingar nationellt och internationellt
Fairnet - vunnit och placerat sig i 1 och 2 stjärniga tävlingar nationellt och internationellt
Fair Mail - vunnit och placerat sig lätt och 1 stjärniga tävlingar nationellt
Fair Spot - vann bl.a. Breeders Trophy för 5-åringar i fälttävlan. Vinst i 5-års-klassen och andra pris i 6-års klassen på (FT) Breeders i år.

Äldre hästar visar ständigt jämna höga resultat från debutant till mästerskap.

 

ÅRETS ELDSJÄL - sponsor Hotel Skansen

Inom de flesta kretsar finns det människor som brinner mer än andra i sitt engagemang, som lägger sin själ i att fixa och styra för att allt ska fungera i föreningen. En del syns, en del brinner i det tysta – vem vill du nominera?

Lotta Holmberg - vinnare av en Spadag för 2 personer på Hotel Skansen

Lotta är föreningsmänniska ut i fingerspetsarna! Har med stort hjärta och engagemang roddat tävlingar i Ölandsryttarförening i många år. Hjälper även andra föreningar i distriktet med att få igång sin tävlingsverksamhet. Lägger lika stort engagemang i de större tävlingarna som pay and jump för de allra yngsta. Hjälper till överallt från att baka sockerkaka till att sladda ridbanor

 

ÅRETS HÄSTRYTTARE HOPPNING - sponsor Arnold Assarsson

Skall under året ha presterat framstående tävlingsresultat, gjort en remarkabel enskild prestation eller utmärkt sig genom en anmärkningsvärd utveckling under året (uppnådda championatspoäng kan fälla utslag vid jämförelse mellan ryttare).

Emma Persson - vinnare av en träningshelg för Arnold Assarsson

Emma Persson med sin egen uppfödda häst Cannonball har fått ihop 191p. Tävlat i dom 2 största    cuperna Swedish Riders Trophy och Seven star. Kom till final på Strömsholm och hamnade på en fantastisk 6e plac bland totalt 300 ryttare. Debuterat 150-hoppning.

 

ÅRETS PRESTATION - sponsor Gothenburg Horse Show

Det kan vara en otrolig utveckling för lilla Lisa på ridskolan, det kan vara en comeback för någon som varit skadad, det kan vara någon som verkligen visat prov på skicklighet, mod, mental styrka eller något annat som du vill framhålla.

Eva Ottosson - vinnare av 2 st biljetter till söndagens föreställningar på Gothenburg Horse Show

Landslagskusken Eva Ottsson tävlar för Oskarshamns Ridklubb i Parkörning internationellt. Hon vann SM i Parkörning 2010, 2011, 2012, 2013. I årets SM kom hon tvåa i precisionen och precis utanför pallplats totalt. 2013 startade Eva sitt första VM och har även kvalat till VM 2015 i Ungern.

Resultat 2014:
Dortheanlyst Danmark,CAI**, 3e plats totalt.2a precision.
Åsbo, Elit klass, 2a totalt, 1a dressyr, 2a precision.
Winsor England, CAI ***, utanför placering, bästa kuskarna i världen.
Riesenbek Tyskland, CAI****, Lagtävling 6e placering.
Åstorp, Nat MSV, 2a totalt, 1a Precision

 

ÅRETS RIDSPORTLEDARE - sponsor Kalmarsalen

Årets Ridsportledare ska karaktäriseras av engagemang, drivkraft och vilja att få sina medarbetare, elever mfl  att växa i sporten. Skall vara känd för att visa god ledargärning under tävlings-, tränings och/eller ridskoleverksamhet. Skall ha ett stort engagemang rent allmänt i ridsporten och vara ett föredöme för andra.

Här kunde juryn inte välja 1 person utan det fick bli 2!  Anledningen är att de tre nominerade representerade så olika nivåer för både människor och hästar. Den ena tar emot nybörjare och ger en god grund till ett givande hästliv. De som sedan vill utvecklas till duktiga tävlingsryttare på banorna kommer till den andra.

Tina Stjärndahl - vinnare av 2 st biljetter till Kalmarsalen

Tina har under många år lett arbetet framåt på Kalmarbygdens fältrittklubb. Trots gammal anläggning arbetar hon ständigt med förnyelse av lektioner, hästarna och deras utrustning. Alltid engagerad i barn och ungdomar. Oändligt tålamod och alltid fokus på kvalité istället för kvantité.
 

Mats Torstensson - vinnare av  presentkort på Slottsrestaurangen

Mats har många ridelever som har rönt stor framgång på tävlingar. Exempelvis var det flera ekipage som tog sig till Falsterbo, Breeders och till årets SM! Han tävlar idag unghästar men har ridit SM i hoppning 4 gånger och flertalet hästar i 150-hoppning. Mats ger sina elever och hästar god utbildning och ett stort självförtroende, som är så viktigt för att komma vidare och bli bättre!

 

ÅRETS GULDSTJÄRNA - sponsor Destination Kalmar

Här väljer juryn ut någon som har gjort något fantastiskt bra, som kanske har gjort något utöver det vanliga eller som helt enkelt betyder något alldeles speciellt för ridsportvärlden!  Här kan kriterier för Ridsportledare, Eldsjäl och Förebild också passa in!

Ann Rodhelind - vinnare av en hotellövernattning med middag för 2 personer & 2 biljetter till Krusenstiernska Trädgården

För sitt engagemang inom ridsporten och sitt arbete som tränare för alla ryttare, små som stora. Hon ger allt för att få eleverna att komma vidare. Hennes elever är alltid välridande och får många placeringar.

Har alltid varit drivande i de föreningar som hon varit med i och har haft en stor betydelse för tävlingsarrangemangen som de ordnat.

Hon har engagerat sig i kampen mot cancer genom att starta insamlingen Ride for Cancer där hon fått många arrangörer av tävlingar att skänka pengar. På alla tävlingar hon är har hon med sig sparbössan och samlar in pengar.

 

KALMAR RIDSPORTGALA