pristagare & motivering för 2017 års prestationer

 

ÅRETS GULDSTJÄRNA - Hebbe Ridskolehäst på Kalmarbygdens FK

Denna Guldstjärna är känd både från radio och TV.

En riktig arbetsmyra som efter långvarig tjänst snart ska gå i pension.
 
Lite ovanligt är att hen har också själv bidragit till rekryteringen av sin efterträdare.
 
Hen har en unik och bred komptens; hen är både mycket social, anpassningsbar och lyhörd till det behov som krävs i den enskilda situationen. Särskilt uppskattad är hen av dem som har särskilda behov och hen har under många år bidragit till att ge dessa personer en extra guldkant på vardagen.
 
Dessutom är han otroligt söt!
 
Denna Guldstjärna är känd både från radio och TV.
 
En riktig arbetsmyra som efter långvarig tjänst snart ska gå i pension.
 
Lite ovanligt är att hen har också själv bidragit till rekryteringen av sin efterträdare.
 
Hen har en unik och bred komptens; hen är både mycket social, anpassningsbar och lyhörd till det behov som krävs i den enskilda situationen. Särskilt uppskattad är hen av dem som har särskilda behov och hen har under många år bidragit till att ge dessa personer en extra guldkant på vardagen.
 
Dessutom är han otroligt söt!
 
 

ÅRETS RIDSPORTLEDARE - Linda Sonesson, Kalmarbygdens FRK
 

Stallchefen Linda har ett otroligt engagemang för både hästar och för elever. Hon ger 110% på varenda lektion och även utanför lektionstiden. Linda har hjärtat för hästarna och sina elever, hon inkluderar alla och ser till att alla känner sig välkomna, sedda och hörda. Linda är modig, stark och enormt ödmjuk. 
Precis den sortens ledare som behövs inom ridsport! 

 


 
ÅRETS ELDSJÄL -Malin Blixt Johansson, Västerviksortens RF
 

Hon jobbar så mycket hon bara kan på klubben bl.a. vid förberedelse för tävling på tävlingarna och efter tävlingarna. Hon tar hand om klubbens nybörjare i laghoppningar upp till elit ryttare på storhäst. Hon ser alltid till att alla känner sig välkomma och är med i laget oberoende vilken häst eller hur mycket erfarenhet man har! Detta gör hon samtidigt som hon jobbar 100% pluggar på universitet 75% och tävlar sina egna hästar. 


 
 
ÅRETS PRESTATION - Mia Västerslät, Ridklubben Udden
 
Egentligen en helt vanlig hästtokig tjej på 17 år. Hon har högfungerande autism och selektiv mutism. Det sistnämnda betyder att hon bara kan prata med ett fåtal människor i sin omgivning. Hon har alltid älskat hästar och ridning och främst hoppning. I stallet finns idag bla 4 Kulltorpsponnysar som hon tävlar på olika nivåer. Under 2017 som blev ett genombrottsår har Mia med sin ponny Kulltorps Liston gått från LB LA med hyggliga resultat till regionala och nationella MSV B med mycket fina resultat. 
 
 

 

ÅRETS UPPFÖDARE - Anette Syrén, Oskarshamn

Anette Syren har en mångårig dressyr kvalitetsavel i liten skala som bygger på stofamilj 37 och som visat sig vara av yppersta klass då alla avkommorna blivit högst bedömda på sina fölchampionat och unghästtester med seger och diplom och. Bl.a.:  Kemely , diplom, Kunga Kannavinnare  Kung Oscar 1 hederspris ( Sveriges bästa 3-åriga sto) . Kemely har varit i final Breeders i samtliga årgångar och tävlar framgångsrikt i Grand Prix dressyr. Godkända hingsten Klifton 1329 godkändes som 4-åring och blev bruksprov 2:a. Klifton fick diplom och segrare vid 3-årstest och Breeders 3-a som 3-åring. Klifton har haft ett fantastiskt tävlingsår 2017 med 2:a plats med höga procent på Strömsholm , final i Falsterbo Hors Show och uttagen och representerat Sverige på Unghäst VM i Ermelo Holland. Denna lilla seriösa dressyraveln har levererat topp hästar av yppersta klass och i år representerat Kalmar län på världskartan!

 

ÅRETS RIDSKOLEHÄST - Hebbe, Kalmarbygdens FRK
 

Hebbe gör så att över 30 elever med funktionsnedsättning kan rida varje vecka. Hebbe är unik då han både har placeringar i dressyr på lokal nivå, hoppar på våra klubbhoppningar, är vår voltigehäst. 
Hebbe är vår stjärna, en av de bästa skolhästar vi träffat. Han är lika uppskattad av nybörjare som rutinerade ryttare! 

 
 
 
 
ÅRETS RIDSKOLERYTTARE - Jörgen Ohlsson, Kalmarbygdens Fältrittklubb
 

Jörgen är en man med många bollar i luften inom många idrottsgrenar.  Han rider inte bara två gånger i veckan, han lär våra ryttare att ridning är en idrott som kräver kondition, koordination, styrka och balans. Jörgen har hand om den avsuttna träningen och lär både elever o ridlärare hur vi värmer upp innan ridning och stretchar efter. Jörgen hinner också med att engagera sig i vår tävlingssektion. Jörgen genomförde i år sin första Ironman. Jörgen måste ha mer än 24 timmar på sitt dygn!  Han ställer alltid upp för KBF och missar aldrig att starta en klubbtävling. 

 

ÅRETS TÄVLINGSARRANGÖR - Västerviksortens RF
 

Västervikortens ryttarförening har gjort en storsatsning på sin anläggning med en ny stor utebana för tävling med fiberunderlag samt en ny stor utebana till framhoppningen. Det är alltid ett trevligt bemötande och de är snabbt på plats för att hjälpa tävlande.

 
 
ÅRETS HÄSTSKÖTARE - Nathalie Holm, Ostkustens Dressyrryttare
 
En klippa att ha med sig på tävlingar! 
 
Har jobbat hos Jan Brink, Jeanna Högberg och Skillinge dressyr. 
 
Nathalie ligger alltid steget före och ser till att sitt ekipage är sitt bästa jag när det kommer in på banan!
 
 
 
ÅRETS DRESSYRRYTTARE - Emmelie Karlsson, Grönskogs Sportryttarklubb
 

Emmelie har under året tagit nästa steg upp till st George med sin egenuppfödde Cragganmore, vilken hon även själv har utbildat. Ekipaget har gjort det med bravur! 5 segrar i st Georg och är i rankad som 1:a i Sverige i den klassen. 

 
 
 
ÅRETS HOPPRYTTARE PONNY - Johanna Ekh, Ridklubben Udden
 

En fantastisk prestation av Johanna som under 2015 tog sin ponny Trixi från Lätt C till Lätt A. Året efter debuterade de i MSV B. 

 

År 2017 fick Johanna kvitto på att hon gjort rätt hela vägen genom Silver på Ponny-SM.

 

 

ÅRETS HOPPRYTTARE HÄST - Amanda Eriksson  Ölands Ryttarförening
 

Med en alldeles enastående målinriktad inställning att ta sig ända till VM vid årets start och verkligen gjorde det också efter en väldigt fin säsong med alla sina hästar. Ett mycket bra genomfört Falsterbo med bägge hästarna och även Breeders blev lyckat har hon bevisat vilken stjärna hon är trots sin unga ålder och på sina unga närproducerade stjärnhästar! 

 

Med en enorm vilja och ett enastående jobb matchar hon varje enskild häst till framgång. Hon är dessutom en fantastisk förebild inom ridsporten!

 

 

ÅRETS FÄLTTÄVLANSRYTTARE - Johanna Borgh, Torestorp Kristvalla RF
 

Med placering i 1* klass med kval till CCI, debuterat internationell klass och hunnit med ytterligare internationell start. Sin häst Martin har Johanna sjäv utbildat.

 

Året har varit tufft på många håll, men med en passion för sporten och ett evigt driv för att bli bättre är Johanna en stor inspiration för andra!

 
 
 
ÅRETS KREATIVA KLUBB - Kalmarbygdens Fältrittklubb
 
(se film)
 
 
 

 

KALMAR RIDSPORTGALA