pristagare & motivering för 2016 års prestationer

ÅRETS GULDSTJÄRNA - Margareta & Bo Christer Algotsson

Fem hästar av egen uppfödning till OS under åren. Två döttrar som tävlat i OS upprepade gånger och så även nu i Rio. Linda Algotsson red sitt femte OS, även denna gång med häst från hemmauppfödningen Fairnet. Sara Algotsson Ostholt tog silver i OS i London 2012 med hemmauppfödningen Wega. 

Att en uppfödare från en så liten hästnation som Sverige har lyckats med så många hästar till OS, och dessutom två OS-ryttare, väcker uppmärksamhet långt utanför vårt lands gränser.

Uppfödningar som gått (går) OS:

La Fair – 97                                 Dessa tre har varit kvalade till OS:
Fairnet – 06                                 My Fair Lady -92
Stand By Me -90                          Judy -00
Robin des Bois -89                        Fairnando -05
Wega -01  

My Fair Lady o Stand by me har båda vunnit världscupfinalen

 

ÅRETS RIDSPORTLEDARE - Lena Nilsson Ostkustens DR
 

Duktig på att lära ut och har ett otroligt fint sätt att handskas med alla hästar. En bra ledargestalt som verkar för bra ridning med en röd linje genom allt. Lena tillsammans med sin man skapar en fantastisk miljö för människor och hästar. De har ett stall där alla tas emot med värme och ödmjukhet, såväl ridskoleryttare som privathästägare. Med välutbildade hästar och stor hästkunskap lockar hon oss "föredetta" hästtjejer upp på hästryggen igen. Med sitt eget tränande och tävlande är hon en förebild för både unga och gamla.


 
ÅRETS ELDSJÄL - Lena Nilsson Ostkustens DR
 

Med ett oändligt tålamod och respektfullhet delar hon med sig av sitt stora kunnande till såväl nybörjare som den erfarna ryttaren. Hon är ödmjuk inför situationen och inspirerar ridskoleeleven likaväl som privatryttaren. En riktig eldsjäl på många plan som även öppnar upp sitt fantastiska Aledal för ryttartävlingar.

 
 
ÅRETS PRESTATION - Linda Algotsson RK Udden
 

Mot alla odds tog hon sig till sitt femte OS, där hon gjorde klart godkända resultat. Med 22 år som aktiv ryttare i landslaget i fälttävlan har hon sedan 1989 tävlat i
5 OS
5 VM
9 EM
5 World cup finaler

 

ÅRETS UPPFÖDARE - Margareta o Bo Christer Algotsson
 

En familj som under många år satsat på avel inom ridsportens mest komplexa gren. Detta har resulterat i ett antal starter och medaljer i stora mästerskap för deras uppfödningar. Årets stora prestation var ju naturligtvis att deras Fairnet som tävlades i OS dit även Fairnando var kvalad!
Vem eller vilka kan slå det?

 
 
ÅRETS RIDSKOLEHÄST - Sheridan Nybro RK
 

Sheridan är alltid positiv i både hoppning och dressyr, väldigt allsidig och alla kan rida honom. 
Mycket älskad på ridskolan

 
 
ÅRETS RIDSKOLERYTTARE - Amanda Wallisson Kalmarbygdens FRK
 

Hona har sedan hon var liten liten tjej varit på ridskolan Hon är en mycket glad och positiv tjej som man kan lita på. Hon rider lektion två dagar i veckan, hon har en av skolhästarna på delfoder, är årselev (håller teorilektioner, hjälper till i stallet osv), sitter i styrelsen, var under många år med i ungdomssektionen, är med i tävlingssektionen. Hon har tidigare tävlat ridskoleponnyer. Nu tävlar hon stor skolhäst på klubbnivå och lokalt. Hon är noggrann och kunnig och sätter alltid hästens välbefinnande först och.
 

 
ÅRETS TÄVLINGSARRANGÖR - Västerviksortens RF
 

En klubb där alla är välkomna. De arrangerar tävlingar på många olika nivåer inom både hoppning och dressyr. Det är en klubb dit man gärna åker och tävlar eftersom tävlingarna håller hög status och man blir alltid trevligt bemött. Man är alltid glad och positiv efter tävling på denna anläggning. Det är en klubb som gör sitt yttersta för att tävlande ska känna sig välkomna och gärna återvänder för nya tävlingar.

 
 
ÅRETS HÄSTSKÖTARE - Nico Lina RK Udden
 

Hon är en riktig hästmänniska, ser alltid till att hästarna har det bra. Hon har full koll på dem och märker alltid om någon inte mår bra. En lugn och fantastisk hästskötare är A och O när man tävlar. Hon vet precis vad varje häst ska ha och vad ryttaren har just till den hästen osv. Hon är en helt fantastiskt människa som har ett hjärta av guld.

 
 
ÅRETS DRESSYRRYTTARE - Maria Jungerstam Ölands RF
 

En ryttare som haft ett fantastiskt år med fina placeringar och höga procent. Maria har under året tagit ett stort kliv framåt i sin utveckling och blev den högst rankade dressyrryttaren i Kalmar län.

 
 
ÅRETS HOPPRYTTARE PONNY - Tuva Eriksson, Västerviksortens RK
 

Hon har flertalet placeringar i medelsvår B och medelsvår A. Hon följde upp förra årets resultat trots att hon bara red sin ponny fram till Nordiska Mästerskapen. 2015 blev det silver i lag och 2016 tog de duktiga C-ponnyryttarna guldmedaljen. Hon avslutade som sista ryttare i laget och satte nollan. Det blev en delad fjärdeplats individuellt.
 

 
ÅRETS HOPPRYTTARE HÄST - Tova Lindbäck Ölands RF
 

Hon är en ambitiös tjej med mycket mod och talang, som har båda fötterna på jorden. Jobbar heltid och sliter för att få allt att gå ihop. Hon har på 16 starter i 130 och högre placerat sig nästan alla gånger. Med sin glada inställning och härliga utstrålning så är hon en fantastisk inspirationskälla inom ridsporten.

 

ÅRETS UPCOMING - Lisen Keränen Oskarshamns RK

Hon har presterat otroligt bra hela 2016. På Falsterbo Horse Show gick hon till final och blev 6:a bland ett rutinerat startfält med landslagskuskar av alla kategorier. Brons i Ungdoms-SM  i Göteborg, där hon hade ett extra plus för en tredje plats i maratonmomentet. (På SM var juniorerna dessutom hopslagna med YD kuskarna). Brons i Ungdoms-EM i tyska Schildau. Hennes 9:e plats i maratonmomentet var i toppklass. 
 

 
ÅRETS FÄLTTÄVLANSRYTTARE - Linda Algotsson, RK Udden
 

Linda Algotsson deltog i OS Rio med goda resultat. Hon är outstanding i denna gren. Hon har under sina 22 år i landslaget för fälttävlan deltagit i 5 OS samt otaliga mästerskap med goda resultat.

 
 
 

 

KALMAR RIDSPORTGALA