Pristagare & motivering för 2015 års prestationer

ÅRETS RIDSKOLERYTTARE - Karin Åbbe Åberg, Nybro RK

Karin, eller Åbbe som hon kallas, är en fantastisk ridskoleryttare. Hon rider 3 gånger i veckan vilket hon gjort i många år. Hon har alltid en hjälpande hand, ett varmt hjärta och ett stort engagemang i klubben. Hon hjälper alltid till när hon har möjlighet på olika arrangemang som städdagar, tävlingar mm. Hon har alltid ett vakande öga på lektionshästarnas väl och ve.

 

ÅRETS HOPPRYTTARE - Tova Lindbäck Ölands RF

Tova Lindbäck har ridit ihop 143p med sin Brushane samt startat svår hoppning 145cm. Tova hade med sig 3 hästar till Falsterbo och Breeders 2015 med bra resultat. Kvalade till Young riders SM och var i final i Falsterbo 7års championat där hon red med internationell konkurrens. Hon är en mycket ambitiös o träningsvillig ryttare som alltid sätter hästarna i första rummet.

 

ÅRETS ELDSJÄL - Anna Wernlund, Stall Kumle

För Annas oförtrutna engagemang att med minimala medel försöka ge även de med mindre plånbok tillgången att umgås med djur och att få rida på egna villkor. Små grupper, alternativt enskilt tar hon sig an barn och vuxna som av någon anledning är försiktiga av sig i hästvärlden eller har någon form av handikapp. Alla är alltid välkomna! Hon sliter för sin dröm om att alla ska ha en chans att rida. "Sakta är också en fart " säger Anna!

 

ÅRETS TÄVLINGSARRANGÖR – RK Udden

Ridklubben Udden har även i år vunnit med sitt stora utbud av tävlingar i flera grenar, för både häst och ponny. Tävlingarna är bra arrangerade och omtyckta av deltagarna. Funktionärerna är duktiga och man är noga med säkerheten. Under Superhelgen är hela anläggningen fylld av tävlande med sina hästar och ponnyer! Då har alla besökare möjlighet att njuta av att se ekipage tävla i hoppning, dressyr och fälttävlan.

 

ÅRETS HÄSTSKÖTARE - Nina Kullander

Varje helg hon kör 10 mil i en usel bil,

för att mina hästar skall ha bäst stil.
Att alltid frukost hetsäta, 
därefter många hästar fläta.
Hon sköter allt vårt läder, 
med ett humör som en solfjäder.
Det finns inte många i hennes sort, 
hon gör att jag kan utöva min sport.
Hon är den bästa kalmarit, och jag 
i mitt stall alltid har så fint! 
I hästarnas longerlina, håller ju 
självklart allas våran Nina!!

 

ÅRETS RIDSKOLEHÄST - Hebbe

Norsvensken Hebbe är en trygg och pålitlig häst som alltid ställer upp för sin ryttare och kan ridas av både stora och små. Hebbe har en otrolig förmåga att anpassa sig efter sin ryttare och är därför en häst som används på alla typer av lektioner, dressyr, hopp, voltige och handikappridning. Hebbe har även deltagit i KBF lagtävlingar i dressyr.

Allt detta tillsammans gör Hebbe till den ultimata lektionshästen.

 

ÅRETS DRESSYRRYTTARE –  Sara Åhren

Sara har tillsammans med sin häst Rubinero fortsatt sin positiva utveckling på tävlingsbanorna under det gångna året och etablerat sig i de svåra klasserna.

Årets största framgångar var en 4.e placering i LAG SM på anrika Strömsholm samt vinst i IntermediareI Kur Everslöv där ekipaget slutade med en 4:e placering.

ÅRETS UPPFÖDARE PONNY/HÄST – Kulltorps Stuteri

Mats & Cecilia Ohlsson på Kulltorps Stuteri har under flera år lycktas att ta fram hållbara, positiva och pålitliga welshponnyer med massor av elegans.  Deras ponnyer uppfyller såväl önskemål som krav inom både avel, tävling och som uppskattade familjeponnyer.

 
ÅRETS HOPPRYTTARE PONNY – Tuva Eriksson

Under hela tävlings säsongen 2015 har de legat i topp på ekipagerankningen!

Tuva Eriksson har tillsammans med sin c-ponny, April is full of Surprises, haft ett fantastiskt tävlingsår med många fina vinster och placeringar. Ekipaget har tillsammans med sitt lag representerat Sverige på de Nationella Mästerskapen, NM, och tog där silvermedalj.

Ekipaget har även tagit silvermedalj på ute SM i Sundbyholm.

Som ett av Sveriges tjugo bästa c-ponny ekipage blev Tuva och hennes ponny uttagna till Helsingborg Horse week.

Tuva och hennes ponny avslutade tävlings säsongen på Friends Arena

 

ÅRETS PRESTATION – Arne Bjurling

En imponerande och fantastisk prestation som rekordmånga har nominerat är Arne Bjurling som under året haft stora framgångar inom körning för funktionshindrade.

Med ett hjärta av guld och ett leende på sina läppar når han oanade höjder och förgyller tävlingsplatsen

2015 har resulterat i  åtta tävlingar med placering samt en brons medalj på SM i sportkörning. Nu har Arne siktet inställt på  VM  2018.

 

ÅRETS RIDSPORTLEDARE   Madeleine Dunsäter Oskarshamns RK

Hon har arbetat på ridskolan sedan 1996 och ser alla ung som gammal. Madeleine är utsedd till årets ridsportledare 2015 för att hon tror på goda grunder inom ridsporten, utbildar allsidiga ryttare och vill inspirera fler att lära mer. Madeleine ser alla elevers potential och får dem att känna sig sedda och växa som ryttare. Hon är en förebild för alla inom ridsporten.

ÅRETS GULDSTJÄRNA – Linda Algotsson, RK Udden

En sådan fantastisk förebild för oss alla inom hästsporten! Det Linda lyckas med gång på gång är nästan ofattbart! Hon är en fighter och vi kan alla lära oss massor av henne!  Hon sätter verkligen Kalmar på kartan! Som någon sa; ”Vi bör alla lyfta på hatten då hon passerar!”

Linda har legat stadigt som bästa svensk på världsrankingen under året. Nu är hon på väg mot sitt 5:e OS!  Linda har 2015 OS-kvalat två hästar Fairnando o Fairnet.
Fairnet är Sveriges högst rankade fälttävlanshäst.
Fair Mail är bästa 7-åring och Fair Spot är bästa 6-åring på rankinglistan.
Fair Spot vann 6-års Breeders.
Fair Mail och Fair Spot kvalade till Unghäst VM.
Linda har 2015 fem olika hästar placerade på Internationella tävlingar, tre av dem i trestjärnig klass.

 

ÅRETS FÄLTTÄVLANSRYTTARE  Linda Algotsson, RK Udden

Linda har legat stadigt som bästa svensk på världsrankingen under året. Nu är hon på väg mot sitt 5:e OS!

Linda har 2015 OS-kvalat två hästar Fairnando o Fairnet.

Fairnet är Sveriges högst rankade fälttävlanshäst.
Fair Mail är bästa 7-åring
Fair Spot är bästa 6-åring på rankinglistan.
Fair Spot vann 6-års Breeders.
Fair Mail och Fair Spot kvalade till Unghäst VM.
Linda har 2015 fem olika hästar placerade på Internationella tävlingar, tre av dem i trestjärnig klass

ÅRETS HEDERSPRIS  Harriet Berghult

Harriet är B-tränare i dressyr, svensk fellow (den högsta ridlärargraden man kan bli i Sverige, som man enbart kan bli utsedd till.), fd dressyrdomare och domarutbildare, samt var under 90-talet landslagstränare åt det grekiska dressyrlandslaget.

Harriet, som ursprungligen kommer från Värmland, kom till vår del av landet på -70 talet då hon anställdes som ridinstruktör på Oskarshamns Ridklubb. Harriet hade stor del i den kraftiga utveckling som klubben då gick igenom. Harriet blev klubben trogen under många år.

Harriets resa gick sedan vidare till Alvesta där hon verkade under ett antal år innan hon satte ner bopålarna på Öland och Lilla Frö i början av -80 talet. Förutom att hon tagit emot elever på sin egen gård har hon arbetat som tränare och instruktör på de flesta ridskolorna i närregionen men även fortsatt att resa till mer långväga anläggningar runt om i Småland och Östergötland.

Harriet Berghult är den instruktör som på allvar tog dressyren till vår del av Sverige.

Det som karaktäriserar träningarna för Harriet är att hästen och dess välmående alltid är i centrum. Ridningen handlar om A, B, C innan häst och ryttare kan gå vidare i sin utbildning. Harriet har en förmåga att möta såväl ryttare som häst på den nivå de befinner sig.

Det ord som nog karaktäriserar Harriet allra mest är UTHÅLLIGHET, såväl i relation till de ekipage hon tränar som till sitt yrkesliv i stort. Många, och inte sällan långa, resor i ur och skur till kalla ridhus men med alltid lika stort engagemang för sina elever.

 

 

 

KALMAR RIDSPORTGALA